kinderpaktijk oké PMKT delft: logo
Kinderpraktijk Oké Jacqueline Besseling
Psychomotorische Kindertherapie - PMKT
Welkom
Psychomotorische Kindertherapie
Begeleiding
Workshop / Presentatie
Artikelen en boeken
Contact

Psychomotorische kindertherapie - PMKT - is een vorm van therapie die geschikt is voor kinderen die vast (dreigen te) lopen in hun ontwikkeling en dat in hun gedrag laten zien. Gedragsproblemen kunnen zowel van emotionele als sociale aard zijn en naar buiten of juist naar binnen gericht zijn. Naar buiten gericht gedrag kan zijn: impulsief, driftig, koppig, overactief, onrustig of onbesuisd. Naar binnen gericht gedrag kan zijn: angstig, geremd, piekeren, faalangstig, stil, slecht slapen en gespannen bewegingsgedrag.

Psychomotoriek geeft aan dat bewegen meer is dan motoriek. Het waarnemen, de emoties, het denken en de sociale omgang zijn bij bewegen betrokken. Binnen de psychomotorische kindertherapie worden o.a. bewegen en spel gebruikt om een evenwichtige ontwikkeling van het kind te bevorderen. Er wordt gericht op ontspanning, aandacht, energie en kracht. De therapie biedt kinderen de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, negatieve ervaringen te verwerken, en ander gedrag te laten zien. Startpunt in de therapie is het werken vanuit de sterke kanten van het kind.

locatie voor de psychomotorische kindertherapie, pmkt delft locatie van de kinderpraktijk, praktijk voor psychomotorische kindertherapie, pmkt delft.

Gedachte: Denk eens aan hoe je beweegt als je je niet zo fijn voelt, is dat anders dan wanneer je je goed voelt?

Kinderpraktijk Oké Jacqueline Besseling Sitemap